Aloita tästä! Ohjeet verkkovalmennuksen suorittamiseen
VOIMAKEHÄ®-EXPRESS-verkkovalmennuksessa otat voimakehäteoriaa ja -ajattelua haltuun itseksesi ajasta ja paikasta riippumatta. Valmennus suoritetaan verkkomateriaalien, eli videoiden ja artikkelien sekä kirjallisuuden ja tehtävien avulla.
Verkkovalmennuksen vastuukouluttajina toimivat voimakehän kehittäjät ja päävalmentajat Sanna Wenström ja Laura Paaso.
Valmennus sisältää 8 osiota, joista jokainen löytyy omalta alasivultaan:
Pääset navigoimaan osiokohtaisille sivuille ylävalikon kautta tai yllä olevasta luettelosta.
Jokaiselta osiokohtaiselta sivulta löydät
- Osion aiheeseen liittyvän teoriavideon
- Viittauksen Kaikilla vahvuuksilla -kirjan sisältöön, josta asia löytyy
- Mahdolliset muut materiaalit, artikkelit tai kirjallisuus, joihin perehdyt
- Mahdollisen osiokohtaisen tehtävän
- Kysymykset oppimispäiväkirjaan (▶ ks. alla kohta suoritustapa)
Oheislukemisto
Oheismateriaalina suosittelemme kirjaa ”Kaikilla vahvuuksilla. Opas laajan vahvuusnäkemyksen käyttöön opetuksessa” (Wenström, 2022, PS-Kustannus). Kirja ei sisälly kurssin hintaan vaan sen voi hankkia halutessaan kustantajalta VIP-hintaan.
Samalla voit tilata myös kirjan ”Positiivinen johtaminen” (Wenström, 2020), mikäli hyödynnät voimakehää erityisesti johtamisessa ja työyhteisöjen kehittämisessä.
Kouluttajat
Hei, olemme Sanna ja Laura, voimakehän kehittäjät, päävalmentajat ja Vahvuuttamon perustaja-yrittäjät.
Toimimme valmentajinasi tällä verkkokurssilla, ja pääset kuulemaan meitä videoilla sekä lukemaan artikkelejamme voimakehästä. Otamme myös vastaan tehtävänpalautuksesi.
Jos sinulla herää kysymyksiä kurssin aikana, ole yhteydessä meihin sähköpostitse info@vahvuuttamo.fi
Sanna Wenström
KT, FM, AmE
Olen positiivisesta johtamisesta ja työinnostuksesta väitellyt tohtori, tutkija, johtamisen ja organisaatioiden kehittäjä, erityispedagogi ja opettajankouluttaja sekä Vahvuuttamon perustajaosakas ja VOIMAKEHÄ®-päävalmentaja. Erityisen lähellä sydäntäni on vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen johtajuudessa, ammatillisessa kehittymisessä sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena. Työskentelen korkeakoulun tutkimusyksikössä johtajien, esihenkilöiden ja työyhteisöjen valmentajana sekä organisaatioiden kehittämisen parissa, jossa myös pääsen hyödyntämään vahvuuksiani, kuten oppimisen iloa ja innostusta. Lisäksi vahvuuksiini kuuluu kirjoittaminen: Olen kirjoittanut kaksi tietokirjaa, Positiivinen johtaminen sekä Kaikilla vahvuuksilla (www.ps-kustannus.fi/7116), lukuisia blogeja sekä useita vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleja.
Laura Paaso
Väitöskirjatutkija, YTM, AmO, Yhteisöpedagogi
Olen Vahvuuttamon toinen perustaja ja VOIMAKEHÄ®-päävalmentaja. Olen ammattipedagogi ja -fasilitaattori, pidetty kouluttaja sekä intohimoinen tulevaisuusorientoituneiden urapolkujen kehittäjä. Tällä hetkellä teen väitöskirjaa osaamisidentiteetistä, eli yksilön käsityksestä itsestään osaajana muuttuvassa työelämässä ja yhteiskunnassa. Luovuus on yksi ydinvahvuuksistani, ja se näkyy käytännössä innostuksena uusia asioita ja ihmisiä kohtaan, kehittämismyönteisyytenä sekä taitona löytää aina uusia tulokulmia aiheeseen kuin aiheeseen. Ammatillisena missionani on olla luomassa sellaista työelämää, jossa tunnistetaan ihmisen kokonaisvaltaista vahvuus- ja osaamispotentiaalia, edistetään mahdollisuuksien näkemistä muuttuvissa tilanteissa sekä tehdään merkityksellistä työtä.
Suoritustapa
Lisenssivalmennus on osaamisperusteinen. Osaamisperusteisuus tarkoittaa, että osaamista voidaan hankkia ja osoittaa eri tavoin. Opintosuoritusta ohjaavat osaamistavoitteet. Osaamista osoitetaan valitulla tavalla ja niitä arvioidaan suhteessa valmennuksen osaamistavoitteisiin.
Osaamistavoitteet
Osaamistavoitteena on, että valmennuksen suoritettuaan osallistuja osoittaa
- voimakehän taustateorian ja lähtökohtien hallintaa
- ymmärrystä jokaisen vahvuuden lajin teoreettisesta taustasta ja käytännön merkityksestä osana voimakehää
- kykyä tarkastella vahvuuden lajien välisiä eroja ja yhteyksiä sekä voimakehää kokonaisuutena
- kykyä hyödyntää ja soveltaa voimakehäteoriaa ja -ajattelua oman työnsä näkökulmasta
Lisäksi osallistuja
- tutkii ja reflektoi omia vahvuuksiaan laaja-alaisesti
- arvioi omaa oppimisprosessiaan
- arvioi aiheen merkitystä oman itsensä ja oman työnsä kannalta
- tuo esille työskentelyyn/aiheen hallintaan liittyviä kehittämis- tai kehittymistarpeita.
Osaamisen osoittaminen
Osaamista osoitetaan joko A) oppimispäiväkirjalla tai B) tehtäväpaketilla
A. OPPIMISPÄIVÄKIRJA
Oppimis- ja reflektiopäiväkirja vastaa koulutuksen osaamistavoitteisiin. Se on vuoropuhelua oman ajattelun, koulutussisältöjen sekä lähdemateriaalien avulla. Oppimispäiväkirjan kirjoittamista ohjaavat jokaisessa valmennuksen osiossa esitetyt kysymykset.
On hyvä muistaa, että oppimispäiväkirja
- Sisältää omaa pohdintaa ja reflektiota. Reflektion tason jokainen päättää itse. Kouluttajat käsittelevät tuotostasi ehdottoman luottamuksellisesti.
- Ei ole referaatti videoiden tai muiden lähteiden teoriasta.
- Keskustelee teorian ja oppimissisältöjen kanssa
- Ei ole vain tajunnanvirtaa, vaan ajatus ja kokemus keskustelee teorian ja oppimissisältöjen kanssa (pohtivaa tekstiä, ei kuvailevaa tai toteavaa)
Lähdeviittausten ei tarvitse olla tieteellisen tarkkoja, mutta osoitat lähteiden käytöllä ja niihin viittaamisella, että olet hyödyntänyt lähteitä.
Toteutustapa
Toteutuksen tapa ja muoto ovat vapaat (kirjallinen tuotos, video, podcast, blogi, visuaalinen esitys esim. Power Point tai Sway).
Kokonaispituus kirjalliselle tuotokselle on noin 10 sivua ja tallenteiden kesto enintään 1 t. Tiiviys on hyve, ja osoittaa kykyä jäsentää asioita ja niiden välisiä suhteita loogisesti sekä poimia ydinasiat.
Huom. Jaa tuotoksesi tavallisena liitetiedostona tai blogilinkkinä. Mikäli teet videon, jaa se linkkinä Youtuben tai Googlen kautta. Älä jaa One Driven, Sharepointin, Teamsin tai vastaavien kautta, ne eivät yleensä käyttöoikeuksien vuoksi aukene ja arviointi viivästyy.
B. TEHTÄVÄPAKETTI
Osaamisen osoittamista ohjaavat avoimet kysymykset.
Lataa tehtäväpaketti, tallenna tiedosto omalle koneellesi ja käytä pohjana tehtäviä valmennuksen edetessä
Palautus liitetiedostona word- tai pdf-muodossa, ks. palautusoheet alla.
Suoritusaika
Valmennnuksen suoritusaikaa on 6 kk siitä päivästä, kun saat ohjeet oppimisalustalle kirjautumiseen. Sinulla on siis yhteensä 6 kk aikaa opiskella ja palauttaa osaamisen osoittamisen suoritus.
Kun oppimispäiväkirjasi tai tehtäväpakettisi on valmis
1. Varmista vielä, että oppimispäiväkirjasi sisältää kaikki 8 osiota ja sisältö vastaa osaamistavoitteisiin / tehtäväpaketin kaikki tehtävät on tehty. HUOM! Lähetä koko oppimispäiväkirja tai kaikki tehtävät yhdellä kertaa!
2. Lähetä tuotoksesi sähköpostitse: info@voimakeha.fi.
Liitä mukaan tieto, saako tuotostasi käyttää anonymisoituna tutkimustarkoituksiin.
3. Saat 2 työpäivän sisällä kuittauksen tuotoksen vastaanottamisesta. Arviontiaika on 2 viikkoa, jonka sisällä saat sähköpostitse lyhyen sanallisen palautteen tuotoksistasi. Arviointi on hyväksytty/täydennettävä/hylätty. 5 op:n todistus lähetetään sähköpostin liitteenä. Samalla sinulle annetaan pääsy valmentajaportaaliin valitsemasi lisenssin mukaisille sivuille. Lisenssi tulee voimaan tästä päivästä, ja on voimassa lisenssiehtojen mukaisesti vuoden, pl. Puhti-lisenssi, joka on voimassa toistaiseksi.
VOIMAKEHÄ®-tuotteiden tilaus
Haluatko, että VOIMAKEHÄ®-kortit ovat käytössäsi jo kurssin aikana, jotta voit niiden avulla tutustua vahvuussanoihin ja rakentaa osiossa 8 omaa voimakehää?
Kun teet tilauksen kurssin suorittamisen aikana, saat VOIMAKEHÄ®-korttisetistä (FI, EN, SV) 10 € alennuksen. Tarjous on voimassa vain yksityishenkilöiden ostamilla kursseilla, ei yritys- tai sopimusasiakkailla.
Alennukset saat käyttöösi tekemällä sähköpostitilauksen. Mainitse koodi ”kurssisetti”. Voit tilata etuhinnalla yhden tuotteen. Etu ei ole yhdistettävissä alennus- tai sopimushintaisiin kursseihin. Tuote lähetetään laskutuksella. Tee tilaus sähköpostitse info@voimakeha.fi.
Huolehdithan, että sähköpostitilauksessa on kaikki tiedot toimitusta varten: Vastaanottaja, organisaatio, postiosoite, vastaanottajan sähköposti ja matkapuhelinnumero postin saapumisilmoitusta varten. Lähetämme verkkolaskuja tai sähköpostilaskuja. Yrityksen toimiessa maksajana mainitse myös Y-tunnus ja postiosoite.